Jump to Navigation

Kremrat për diell

Disa mjekë dhe shkencëtarë kanë filluar të mendojnë se kremrat për diell mund të kenë ndikim të dëmshëm, pasi që i inkurajojnë njerëzit që të qëndrojnë në diell për një kohë më të gjatë. Ata mendojnë se kremrat për rrezitje të cilët pengojnë djegien nga dielli, ndoshta nuk ofrojnë edhe aq siguri për ta mbrojtur lëkurën nga kanceri. Mirëpo, në asnjë mënyrë nuk preferojnë të dilet në diell pa një krem mbrojtës. Shumica e njerëzve nuk vendosin sa duhet krem dhe nuk e bëjnë atë secilën herë që dalin në diell. Përveç kësaj, kremrat edhe fshihen lehtë. Pavarësisht se prodhuesit premtojnë se ato janë të qëndrueshëm ndaj ujit, ato shumë lehtë mund të hiqen pas larjes ose gjatë fshirjes me peshqir. Për të pasur një siguri më të madhe, duhet që kremrat të aplikohen së paku çdo dy orë, ndërsa edhe më shpesh nëse laheni, fshiheni apo djersiteni.


Main menu 2