Jump to Navigation

Betimi i Hipokratit

Me te hyre ne rradhet e antareve te profesionit mjeksor dhe farmaceutik, betohem solemnisht se jeten time do ta ve ne sherbim te njerezimit.
Per mesuesit e mi do te kem gjithmone mirenjohje dhe miresjellje te merituar.
Detyren time do ta ushtroj me pergjegjesi dhe dinjitet.
Perkushtimi im me i madh do te jete shendeti i te semurit.
Do ta ruaj fshehtesine e atij qe me beson ne profesionin tim.
Do ta ruaj nderin dhe traditen fisnike te profesionit mjeksor dhe farmaceutik me tere fuqine qe kam.
Koleget e  mi do ti kem shoke dhe vellezer.
Ne punen time me te semuret nuk do te ndikojne kurrfare paragjykimesh kombetare, racore, politike ose klasore.
Jeten e njeriut do ta respektoje plotesisht.
Nuk do te lejoj, as rrethana kercenimi qe, dija ime mjeksore dhe farmaceutike te perdoret ne kundershtim me ligjet e njerezimit.
Kete betim e bej solemnisht dhe me vullnet te lire, duke u mbeshtetur ne nderin dhe ndergjegjen time profesionale dhe njerezore.Main menu 2