Jump to Navigation

Erithema Infektive

Shpërthime të vogla të këtij infektimi virusal zhvillohen kah stina e pranverës dhe shumica e rasteve manifestohet te fëmijët e moshës rreth 2-10 vjeç. Sëmundja zhvillohet në faqe, të cilat bëhen shumë të nxehta dhe skuqen (prandaj dhe ka marrë emrin ' sëmundje e faqeve të shuplakura'). Kjo smundje zhvillohet mbrenda 24 orëve, dhe nëse përcjellet me ethe /zjarrmi , ato janë zakonisht të buta. Skuqja mund të shpërndahet në trup në forma si Albanian – Viral Exanthems (Rashes Associated with Viruses) me dantella. Zakonisht skuqja shuhet mbrenda 6-10 ditëve. Pastaj, nëse trupi i fëmiut nxehet ose nëse është në ambient me diell, skuqja prap mund të paraqitet nëpër duar dhe këmbë mbrenda dy javëve të ardhëshme.

Për këtë lloj të infektimit, nuk nevojitet mjekim.Main menu 2