Jump to Navigation

Keshillat per ciftet qe duan te arrijne nje shtatzani - Femrat

Pirja e duhanit ul mundesine per te ngelur shtatzan dhe rrit incidence e komplikacioneve te shtatzanise si aborti, lindja premature.Vecanerisht te grate ne moshe mbi 35 vec ne rekomandojme te ndaloni duhanin par trajtimit IVF .Po ashtu ju nuk duhet te pini duhan gjate gjithe periudhes se shtatzanise.
 
Shmangni perdorimin e alkoolit para dhe gjate trajtimit IVF dhe gjate gjithe periudhes se shtatzanise.
 
Nese jeni mbipeshe perpiquni te filloni nje diete ose te kryeni me shume aktivitet fizik.Keshtu do te rritni shanset per te ngelur shtatzan.
 
Nese jeni shume nenpeshe kjo mund te shkaktoje perioda jo te rregullta apo mungesen e tyre.Perpiqu te shtosh ne peshe.
 
Shmangni pirjen e sasive te medha te kafese, jo me shume se 3 filxhane ne dite sepse ul shanset per te ngelur shtatzan.

Nqs jeni duke marre mjekime njoftoni mjekun sepse disa prej tyre mund te ndikojne ne ovulacion.Main menu 2