Jump to Navigation

Keshillat per ciftet qe duan te arrijne nje shtatzani - Meshkujt

Nxehtesia demton spermen. Temperature e testeve duhet te jete 2c me pak se temperature e trupit .Lajini testet me uje te ftohte 2-3 here ne dite

Pantallonat e lirshme dhe bokserat e shkurtra jane te keshillueshme nese punoni ne nje mjedis te ngrohte ose rini ulur per nje kohe te gjate,shmangni te brendeshmet prej nailoni dhe leshi dhe perdorni te brendshme pambuku

Shmangni pirjen e me shume se nje pije alkoolike ne dite . Pirja e tepruar e alkoolit ul fertilitetin e nje mashklli, ajo ndikon gjithashtu ne performancen seksuale tek mashkulli (permes ndikimit ne nivelin e androgjeneve)

Pirja e duhanit ul fertilitetin e nje mashkulli. Perpiquni te ndaloni duhanin n.q.s eshte e mundur ose te reduktoni numrin e cigareve te pira.
 
Abstinenca per nje periudhe te gjate rrit numrin e spermatozoideve te vjeteruara , per pasoje ulet numri I spermatozoideve fertilizues . Ne ju keshillojme qe te keni marrdhenie seksuale te pakten cdo 3 dite.

Kur nje burre semuret qofte edhe nga nje semundje e lehte si tonsiliti kjo mund te coje ne uljen e numrit te spermatozoideve dhe ne aftesine e tyre per te fertilizuar. Infeksionet qe prekin organet gjenitale mund te ndikojne tek sperma si p.sh. infeksioni I epididimusit apo I vaza deferens qe mund te shkaktoje bllokimin e saj, infeksioni testicular (orchitis) jep te njejten pasoje . Nese keni ndonje patologji te tille ju duhet te keshilloni me mjekun. Gjithashtu disa medikamente mund te ndikojne ne numrin e spermatozoideve duke e ulur, prandaj keshillohuni me mjekun n.q.s jeni duke mare ndonje mjekim.
 
Shmangni ekspozimin me lende kimike te prodhuara ne fabrika .ndersa dihet se kimioterapia dhe radioterapia alterojne prodhimin e sperms. Keshillohuni me doktorin edhe nese jeni duke marre bime mjeksore sepse ato mund te ndikojne ne mjekimet qe ju jep doktori.Main menu 2