Jump to Navigation

Llojet e Himenit

Egzistojne 3 lloje te himeneve e ato jane:

1. Himeni Elastik - cipa (membrana) nuk këputet shumë kollaj, as në penetrimin e parë, mund të këputet mbas më shumë penetrimesh...ose mund të këputet tamam në lindjen e parë. Një femër me kështu lloj himeni nuk eshte e virgjër deri sa i këputet, por e humb virgjërinë në penetrimin e parë.
2. Himeni Normal (në formë site)- është shumë mirë i vaskularizuar dhe në penetrim këputet dhe nga këtu dalin humbjet e gjakut tek kontakti i parë seksuale.
3. Himeni i Keputur (ka një orificiu/ vrimë në mes)- domethënë që femra ka lindur me himenin e këputur dhe pse ajo nuk ka pasur asnjë kontakt seksual përpara.Main menu 2