Jump to Navigation

Mungesa e kromit shkak per diabet dhe semundjet gjenetike

Kromi u identifikua si nje nga mineralet ne trupin e njeriut vetem 30 vjet me pare. Studimet per te vazhdojne akoma. Kromi eshte pjese e nje perberje qe ben te mundur insulinen te punoje. eshte gjithashtu i rendesishem ne metabolizem dhe strukturen  gjenetike. Per shkak te njohurive jo te mjaftueshme per kete  kripe minerale eshte e veshtire te dallohen shenja te veçanta,  ne mungese te tij. Megjithate dihet se mund te shkaktoje rritje  te kolesterolit ne gjak. Ne studimet e bera tek  kafshet,mungesa  e kromit shkakton nje semundje, qe eshte shume e ngjashme me  diabetin. Gjendet kryesisht tek mishi,dritherat,fasulet e  thata, thjerrezat,lajthia, peshku dhe prodhime te tjera  nga  deti.Main menu 2