Jump to Navigation

Osteoporoza largohet me luleshtrydhe

Osteoporoza shfaqet tek nje ne çdo tre gra te moshes mbi 50 vjeç bote dhe faktoret qe e shkaktojne jane menopauza e hershme, anoreksia si dhe perdorimi per nje kohe te gjate i kortikosteroideve. Pikerisht per kete arsye mjeket rekomandojne ngrenien e luleshtrydheve gjate sezonit te tyre te prodhimit. Keto jane produkte te pasura me vitamina K qe eshte identifikuar si nje trajtues i efektshem i osteoporozes. Kerkimet kane treguar se vitamina K kontribuon ne eliminimin e problemeve te kockave.Main menu 2