Jump to Navigation

Si te kuroni plaget ne me jod

Plaget e ndotura gjithmone fillimisht duhet t’i lani me uje te ftohte e pastaj ti  dezinfektoni me jod dhe etil-alkool. Gervishtjet e vogla rekomandohen qe te mos i lidhni. Ato me mire sherohen ne ajer. Plaget pakez me te medha dhe ato qe ndeshen me rrobat eshte mire qe ti mbuloni fashe e cila duhet te nderrohet çdo 24 ore. Kjo per plaget qe mund te kurohen edhe trajtohen ne kushtet e shtepise, nderkohe qe per plage te renda duhet te  drejtoheni tek mjekut.Main menu 2