Jump to Navigation

Ruani presioni e gjakut, ndaloni kripen

Nga presioni i larte i gjakut vuajne nje ne çdo tre te rinj, si dhe shume gra te moshes 35 deri 55 vjeçe. Pikerisht per kete arsye  mjeket rekomandojne qe  duhet te shikohen me kujdes  etiketat e ushqimeve, per sasine e “fshehur” te kripes, sepse kjo eshte rruga kryesore per rritjen e presionit te gjakut, nepermjet ushqimeve. Per shembull, nje pjese e holle e nje pice mesatare, permban 20% te kripes qe rekomandohet te marre ne dite nje njeri. Shume nga ne marrin ne dite dyfish - sasi te kripes, shume me teper sesa ka nevoje organizmi. Reduktimi i kripes eshte nje nga  faktoret me te rendesishem ne uljen e presionit te gjakut.Main menu 2