Jump to Navigation

Mineralet

Minerale te rendesishme jane kalciumi, fosfori, magnezi, hekuri, sulfuri, sodiumi, potasi dhe zinku. Disa vitamina si A, D, E, K, mund te magazinohen, kurse vitaminat C dhe B kompleks duhen marre rregullisht. Nese frutat dhe perimet gatuhen, vitaminat dhe kriperat minerale humbasin shume nga cilesite e tyre. Pikerisht per kete arsye duhet te konsumoni me pak ushqim sesa jeni te uritur. Eksperimentet e realizuara kane treguar se jeta e nje personi, i cili ushqehet normalisht dhe pa e tepruar, duke reduktuar njerin nga vaktet ne 40 per, dyfishohet. Natyra na ka bere shume dhurata te arta. Shega permban minerale shume te rendesishme dhe vitamina te domosdoshme per  trupin tone.Main menu 2