Jump to Navigation

Frutat qe demtojne dhembet

Tanime te gjithe  e dine qe kariesi i dhembeve shkaktohet, ne shumicen e rasteve, nga ushqimet e embla dhe te atheta. Ato  bejme te mundur shkaterrimin e te gjitha qelizave te thella te dhembeve dhe dhemballeve. Dihet gjithashtu se frutat dhe perimet i kane te dyja: sheqerin dhe acidet. Pikerisht per kete mjeket kane grupuar nje sere frutash qe duhet te konsumohen shume shpesh, pasi demtojne dhembet. Te tilla jane bananet, hurmat e Arabise, ananasi, patatja, bizelet, mollet e embla, qe permbajne sasi te medha hidrokarburesh. Ne kete grup futen edhe sheget, boronica, kumbullat, thanat, te cilat kane vertet pak hidrokarbure, por jane te pasura me acide organike. Ne kete grup futen edhe domatet, sallata jeshile,majdanozi, spinaqi.

Frutat qe demtojne dhembet

1-Bananet
2-Hurmat e Arabise
3-Mollet e embla
4-Sheget
5-Boronica
6-ThanaMain menu 2