Jump to Navigation

Aroma e trendafilit forcon kujtesen

Shkencetaret gjermane, pas nje eksperimenti konkret, kane arritur ne perfundimin se aroma e trendafilave ne kohen e gjumit gjalleron dhe forcon kujtesen e njerezve. Ne kete eksperiment u aktivizuan 74 vullnetare, te cilet duhej te mbanin mend dy objekte ose letra, duke permbysur letrat njeren pas tjetres. Nderkaq, disa nga “vullnetaret” thithnin arome trendafilash.
Pastaj, shkencetaret vrojtuan veprimtarine e trurit te tyre ne kohen e gjumit. Edhe gjate gjumit shkencetaret hidhnin ne afersi te krevateve solucion me ere trendafili. Te nesermen, te eksperimentuarit u pyeten se çfare u kishte ngelur ne mendje nga objektet dhe letrat qe kishin pare.

Aroma e trendafilit

1-Forcon kujtesen
2-Shishe parfumi te tilla duhen mbajtur edhe gjate nates tek koka e krevatit
3-Nuk ka kriter per grupmoshen, ndihmon te gjithe ata qe duan te rrsin kujtesenMain menu 2