Jump to Navigation

Ushqimi vetem me perime, ngadaleson rritjen e femijeve

Nuk eshte aspak e shendetshme qe nje nene te heqe nga dieta e femijes se saj, ushqimet me origjine shtazore, gjate periudhes se ushqimit me qumesht, e per me teper t'u imponoje femijeve nje ushqim rigorozisht vegjetarian: pa djathe, gjalpe ose buke. Studimet te mjaftueshme tregojne sesi femijet e mamave vegjetariane, te privuar nga proteinat shtazore, lindin me te vegjel dhe rritem me ngadale, nje efekt qe mund te kthehet ne problem te vazhdueshem per jeten e tyre te mevonshme. Ne rast se mjekeve u duhet ti kthejne keta femije me nje organizem normal, atyre u duhet qe per dy vjet, te hane nje sasi te kufizuar mishi ne dite, qe te kthehen ne njerez me energjike dhe aktive.

Mungesa e ushqimeve jo vegjetariane shkakton:

1-femije jo energjike
2-Femije qe lindin te vegjel ne peshe
3-Rriten me ngadale sesa te tjeret
4-Kane probleme te vazhdueshme ne jeten e tyreMain menu 2