Jump to Navigation

Vitamina C, largon semundjet e trurit

Dozat e larta te vitamines C ne organizem, zvogelojne per gati 50% rrezikun nga sulmi ne koke. Pikerisht per kete rekomandohet qe te ushqehemi me pese deri ne nente luge peme perime ne dite. Me sasine e vitamines C ne trup mund te parandalohet mundesia e sulmit ne tru, kjo eshte bere e ditur pas nje hulumtim i gjere i kryer me rreth 20.000 persona te moshes se mesme dhe te vjeter, te kryer ne Norfolk te Britanise se Madhe. Efektet mbrojtese te vitamines C kunder sulmit ne tru jane te vertetueshme duke marre parasysh faktoret te tilles: mosha, gjinia, pirja e duhanit, alkooli, indeksi i mases trupore, shtypja, kolesteroli, aktiviteti fizik, diabeti, sulmet e mehershme ne zemer, marrja e ilaçeve dhe statusi shoqeror.

Vitamina C

1-largon problemet e trurit
2-Problemet mendore si harresa
3- Duhet te konsumohen deri ne 9 luge perime ose fruta me vitamine C ne dite.Main menu 2