Jump to Navigation

Zarzavate te gjelbra kurojne diabetin

Eshte vertetuar se zarzavatet e gjelbra veçanerisht te gjalla te gjithe ata qe vuajne nga diabeti duhet t'i perdorni çdo dite, ne dreke dhe darke, ne sasi te bollshme. Zarzavatet e gjelbra permbajne antioksidante, vitamina, kripera minerale dhe fibra. Te gjitha perimet permbajne vitamine C ne perqindje te ndryshme, sipas llojit te bimeve. Njezet e kater ore pas keputjes, ato humbin 10-15% te vitamines C. Gjate gatimit humbin jo vetem gjithe vitaminen C, por dhe shumicen e mineraleve. Por uji ne te cilin ato jane zier permban mikromineralet e dobishme, si kaliumi, magnezi dhe zingu, prandaj dhe mund te perdoret per te gatuar supe. Nisur nga veçorite e mesiperme, zarzavatet e gjelbra jane shume te dobishme per diabetikun.

Zarzavatet e gjelbra permbajne:

1-Antioksidante
2-Vitamina
3-Kripera Minerale
4-Mikrominelare te tilla si kaliumi, magnezi, zinkuMain menu 2