Jump to Navigation

Pse lekura e skuqur nuk nxihet?

Melanina ndihmon trupin qe te filtroje jashte lekures rrezatimin ultraviolet te demshem per qelizat e lekures. Pheomelanina, nje tip i melanines e cila krijon skuqjen e lekures, pra e ben ate te marre ngjyre te kuqerremte . biondet dhe personat me ngjyre te çelet te lekures, kuqot, rrezikojne me teper nje djegie te lekures nga dielli. Po keshtu ketij tipi lekure duhet t’i kushtohet me teper kujdes, pasi mund te shkaktohen djegie apo edhe kancer i lekures.Main menu 2