Jump to Navigation

Pse lekura e djegur shfaqet si ngjyre e kuqe?

Per te riparuar demtimin, pra qelizat e djegura nga rrezet e demshme te diellit, dhe per te larguar qelizat e vdekura , enet e gjakut zgjerohen dhe tensioni i qarkullimit te gjakut rritet ne pjeset e tripit ku eshte shkaktuar djegia ne lekure. Sasia e larte e gjakut e perqendruar ne keto pjese te trupit ben qe lekura te marre pamje te kuqerremte, pra te skuqur. Po keshtu lekura e kesaj pjese eshte e ngrohte dhe e ruan per nje fare kohe nxehtesine.Main menu 2