Jump to Navigation

Shkaktohen djegiet e lekures nga dielli?

Kur ju qendroni ne ndenjesen tuaj te plazhit per te marre ngjyren aq te deshiruar te çokollates, rrezet ultraviolet te diellit depertojne ne lekuren tuaj dhe vrasin qelizat e gjalla te cilat punojne normalisht per te krijuar shtrsa te reja te lekures, pra e rigjenerojne ate. Rrezet ultraviolet A, pra UVA, mund te depertojne shume thelle ne lekure, por te dyja bashke rrezet UVA dhe UVB mund te shkaktojne djegie te lekures.Main menu 2