Jump to Navigation

Mikroinjeksioni Intracitoplazmatik i Spermatozoideve (ICSI)

Shfrytëzimi i mikroinjeksioneve intracitoplazmatike (1992) ka paraqitur një kthesë në fushën e riprodhimit të asistuar. Mashkulli  i cili ishte i prekur prej patologjive që karakterizohej nga cilësia jo e mirë e prodhimit të spermës, duhej t’i drejtohej një dhuruesi për tu bërë prind. Aktualisht kjo teknikë, na lejon të zgjidhim pothuajse tërësinë e infertilitetit me origjinë mashkullore, panvarësisht numrit të pakët të spermatozoidëve, si dhe origjinës së tyre (ejakulacioni, prelievi prej testikujve apo prej epididimusit), këto mund të përdoren për të përfuar një shtatzani. Për të aplikuar këtë teknikë është e nevojshme të merren vezët dhe të fekondohen in vitro, duke i mikroinjektuar me radhë me një spermatozoid dhe të ndihmuar prej mikroskopit.


Main menu 2