Jump to Navigation

Përdredhja

Vjen nga dalja e ashtit nga gëzhoja e nyjes (spostimi i  kokave të kockave), dëmtim i ligamenteve që shfaqet me dhimbje dhe enjtje, pamundësia e lëvizjes dhe mbështetjes në këmbë.
 
Veprimet për dhënien e ndihmës së parë për rastet e lëndimit të nyjeve (përdredhja):
 
Bëhet kompreso me ujë të ftohtë dhe akull. Nuk lejohet lëvizja e artikulacionit. Tek prejardhja është i nevojshëm fiksimi i nyjeve dhe më pas bëhet fashimi komplet i nyjes dhe i dy nyjeve fqinjie.
 
Marrë nga: “Manual i drejtuesit të mjetit”- Demir Osmani, Shkëlqim Gruda


Main menu 2