Jump to Navigation

Masat kundër shtatëzanisë gjatë gjidhënjes

Gjatë dhënies së gjirit, prolatina, hormoni që mundëson prodhimin e qumështit, mund të ndalojё proçesin e ovulimit, në vartësi të sasisë së prodhueshmërisë së saj. Sasia e prodhimit të prolatinës, varet nga forca dhe nga frekuenca e thithjes së gjirit nga ana e fëmijёs. Kjo bёn, qё te mos ketё një vlerë kostante gjatë gjithë kohës që jepet gji. Prandaj nuk mund të jeni të sigurtë, në ndalimin komplet e tё vazhdueshёm të ovulimit. Për këtë arsye, nevojitet të shtoni një tjetër sistem kontrolli per të mos mbetur shtatzënë. Ekzistojnё dy mënyra tё mundshme gjatё gjidhёnies:

• njëra bllokuese: prezervativi
• tjetra hormonale: pilula me bazë Progesteroni, (i vetmi kontraceptiv hormonal i mundshëm gjatë gjidhёnies) që do të jepet nga mjeku duke u bazuar në historinë personale.Main menu 2