Jump to Navigation

Fëmijët “pleq”

Shkencëtarët e quajnë një zbulim "me shumë fat". Një grup ilaçesh, "farnesyltranferase inhibitors" (FTIS), të testuara për sigurinë ndaj pacientëve me kancer mund të luftojë në të njëjtën kohë një sëmundje të rrallë dhe të tmerrshme: Çrregullimet në organizmin e fëmijëve dhe atë që quhet një plakje e shpejtë.

Në sëmundjen progeria, e cila prek një në katër milionë fëmijë, pasojat vijnë nga një mutacion i vetëm gjenetik. Fëmijëve fillon t'iu zhvillohen problemet e lëkurës dhe të nofullave, si dhe sëmundjet kardiovaskulare. Ilaçi FTIS më në fund u jep këtyre fëmijëve një fije shpesë.Main menu 2