Jump to Navigation

Eleminim i Shenjave

Nishanet
 
Perpara se te vendoset per nderhyrjen kirurgjikale mbi nje nishan behet ekzaminimi i nishanit nepermjet nje aparati te quajtur dermatoskop. Nese pas ketij ekzaminimi indikohet nderhyrja kirurgjikale atehere kirurgu vendos per te kryer nderhyrjen. Nderhyrja per eleminimin e nishaneve eshte e shkurter maksimumi 30 minuta, e padhimbshme dhe nuk le shenja te jashtme.

Cikartricet (shenjat)
 
Cikartricet mund te jene shkaktuar nga faktore te ndryshem sic jane: plaget e hershme, djegiet,  aksidentet, traumat etj. Cilido qofte shkaku trajtimi i tyre realizohet ne dy menyra: ne menyre medikamentoze dhe ne menyre kirurgjikale. Trajtimi medikamentoz perfshin cikartricet shume siperfaqesore dhe te vogla, ndersa trajti mi kirurgjikal perfshin cikartricet e medha dhe te thella.Main menu 2