Jump to Navigation

Lifting dhe Minilifting

Liftingu i fytyres eshte nje procedure kirurgjikale rinuese e fytyres nepermjet te ciles korigjohen shenjat e moshes sic jane:rrudhat,varja e lekures dhe e muskujve te fytyres.Nepermjet liftingut te plote realizohet eleminimi i rrudhave te ballit,rrudhat ne kendet e syve,terheqja dhe ngritja lart e mollezave,eleminimi i kanaleve ne te dyja anet e faqeve, si dhe i rrudhave ne mjeker, Liftingu i plote realizon nje rinim te fytyres se pacientit nga 10 deri ne 20 vjet...

Liftingu kryhet me mikro-incizione ne nivelin e temthave,poshte flokeve,afer vijes natyrale te vesheve dhe poshte mjekres.Nepermjet ketyre nderhyrjeve realizohet terheqja e lekures se varur ne te gjitha zonat problematike te fytyres.

Mikro-incizionet (mikro-prerjet) mbyllen me qepje jashtezakonisht fine te cilat nuk lene shenja te jashtme.

Perpara nderhyrjes pacienti i nenshtrohet nje vleresimi te kujdesshem nga kirurgu,si nga pikepamja estetike ashtu edhe nga ekzaminimet te cilave duhet ti  nenshtrohet pacienti. Nderhyrja zgjat rreth 3 ore,pacientit i duhet te mbaje pas nderhyrjes nje fashature nga 3 deri ne 6 dite.Pas nje jave pacienti eshte i sheruar.

Sigurohuni që të ndiqni udhëzimet e kirurgut pas operacionit. Ai do t'ju japë udhëzime më të veçanta për rifillimin gradual te aktiviteteteve tuaja normale. Ju lutemi të shmangni veprimtarine fizike për të paktën dy javë.Main menu 2