Jump to Navigation

Hunda

Hunda i takon grupit të organeve shqisore që ka të bëjë me nuhatjen. Hunda te gjallesat zakonisht është e vendosur në kokë dhe përdoret për frymëmarrje gjat së cilës nuhaten aromat që kalojnë nëpër këtë zgavër. Ky organ nuk është njësoj i zhvilluar te të gjitha gjallesat, por dallon për nga forma dhe aftësia e nuhatjes.Main menu 2