Jump to Navigation

A janë vaksinat vërtet të efektshme?

Vaksinat shkaktojnë formimin e antitrupave. Nëse formohen mjaft antitrupa, sëmundja nuk mund të shfaqet, njeriu është imun ndaj saj. Vaksinat janë të efektshme – kur merren në kohë. Megjithatë, nuk  a mbrojtje të përsosur. Kjo është arsyeja se pse disa vaksinime përsëriten disa herë. Plani austriak i vaksinimit është i hartuar kështu që nëse i përmbahemi datave të vaksinimit, atëherë ka një mbrojtje më të lartë.
Te personat, sistemi imunitar i të cilëve është i dobësuar për shembull për shkak të ndonjë sëmundjeje apo ilaçeve, vaksinimet nuk arrijmë gjithmonë efektin e dëshiruar. Këta persona i quajmë „Non Responder“ (që nuk përgjigjen). Në këtë rast sistemi imunitar i të prekurve është shumë i dobët dhe formimi i dëshiruar i antitrupave nuk ndodh ose është i pamjaftueshëm.


Main menu 2