Jump to Navigation

A je i shqetësuar (Në Ankth)?

A është brengosja njëra nga karakteristikat tua? Ndal, mos u brengos! Është krejt në rregull të brengosesh por duhet bër në kohën e duhur.
Psikologët në Univerzitetin e Pensilvania ju thojnë pacientëve të cilët vuajnë nga ankthi që rregullisht të bëjnë për çdo ditë 20 minuta “sesion të brengosjes” gjithmonë në të njejtën kohë dhe në të njejtin vendë. Mblidh të gjithë brengat e ditës (mos i ndrydh ato!) dhe nxirri që të gjitha në sesionit e brengosjes që bën gjatë ditës.

Stërmadho bregat tua deri në pikën e absurditetit – rrudh vetllat, bëj fytyra, djersitu, dridhu dhe struku sa të mundesh e sa të duash. Me fjalë tjera bëj një karikaturë tuaj që është gjithmonë i brengosur dhe duke bër ashtu nxjerr at shpirt të keq (pamjen karikaturiste tuaj) ne pahë.

Eliminimin e brengave do të ju ndihmoj të parandaloni një mori sëmundjesh psikosomatike, të cilat rezultojnë nga të jetuarit në një gjendje permanente (të perhershme) të ankthit.Main menu 2