Jump to Navigation

Liposukcioni

Operacioni realizohet ashtu që përmes presionit negativ/aspirimit e tërheq indin dhjamor. Kjo ndërhyrje bëhet përmes kanulave speciale, të cilat futen në trup përmes incisioneve prej 5mm në pjesën gjegjëse dhe thithet yndyra.

Liposukcioni nuk u preferohet personave me sëmundje të zemrës, me tension të lartë, femrave shtatzëna dhe personave me mbipeshë, për shkak të çrregullimeve endokrine, ishemike. Pas operimit pacienti mban një korsetë  6 javë, mavijosja e lëkurës largohet pas 3 javëve, që do të thotë se pas 2 javëve pacienti mund të kthehet në aktivitet normal jetësor.Main menu 2