Jump to Navigation

Korrigjimi i hundës – Rinoplastika

Bukuria e fytyrës varet nga bukuria e pjesëve përbërëse të saj. Hunda zë pozitën qendrore në fytyrë dhe ka rëndësi në konfiguracionin e fytyrës, andaj operacionet e hundës janë njëra nga operacionet më të shpeshta.

Gjate korrigjimit estetik të hundës më së shpeshti bëhet korrigjimi i formës dhe madhësisë së hundës. Ky intervenim bëhet zakonisht pas moshës 18 vjeçare, qoftë me anestezion lokal, apo të përgjithshëm, kohëzgjatja post-operative është 8 ditë. Edema (e ënjtura) dhe mavijosja janë individuale dhe zgjasin 10 ditë. Ndërsa korrigjimi funksional (devijimi i septumit) mund të bëhet edhe para moshës 18 vjeçare.Main menu 2