Jump to Navigation

Papaverina (C20H21NO4)

Papaverina, është alkaloid i opiumit i përdorur fillimisht në trajtimin e spazmës të organeve të brendshme (sidomos ato që përfshijnë zemrën, trurin, zorrët dhe traktin urinar). Ajo mund të përdoret si relaksues i muskujve dhe i enëve të gjakut. Ka veprim narkotik më të dobët se morfina fillimisht është izoluar nga opiumi në vitin 1844. Është rrjedhës i izokinolinës.


Main menu 2