Jump to Navigation

Botox

Cilat jane efektet e mira dhe ato te padeshirueshme?
Sa kohe zgjat veprimi I tij  per  heqjen e rrudhave?
Ne cfare moshe mund te perdoret?
BOTOX eshte nje ilac qe permban botulin toxin tipi A.Ne doza te vogla te holluara toksina injektohet ne muskuj te vegjel duke I relaksuar dhe zbutur rrudhat.Botox mund te perdoret dhe per trajtimin e djersitjes se shtuar dhe keloideve.

Si vepron BOTOX?
Botoksi bllokon impulse nervore qe shkojne ne muskujt e vegjel dhe parandalojne keta muskuj qe te mblidhen.Ne kete menyre ,lekura siper lemohet dhe shtrihet pa rrudha.Botoxi vepron vetem ne muskuj specific  qe do te trajtohen dhe jo ne muskujt e tjere afer,prandaj eshte e nevojshme nje njohje e mire e anatomise se muskujve te fytyres.

Si behet trajtimi?
BOTOX  futet ne shiringa me maje te holle dhe specifike per kete lloj trajtimi prandaj dhe diskomforti eshte shume I vogel gjate trajtimit.Zakonisht trajtohen rrudhat e  ballit “muskuli I zemerimit”midis vetullave,rrudhat rreth syve apo”kembet e pules”qe quhen ndryshe si dhe rrudha te tjere te fytyres apo qafes.

Sa zgjat efekti I BOTOX?
Nje perfitim I trajtimit eshte se ai eshte I perkoheshem.Efekti zgjat mesatarisht 3-6 muaj pas trajtimit te pare.Per te mbajtur nje optimum te rrezultatin mund ta perserisni 2-3here ne vit.Megjithese eshte pare qe pas trajtimit te pare efekti I BOTOX ne trajtimet e radhes zgjat edhe me shume.Mos kini frike se pas mbarimit te efektit rrudhat tuaja do duken me keq,perkundrazi ato permiresohen me shume.Perorimi I tyre eshte pare dhe ne mosha te reja mbi 18 vjec.

Cilat jane komplikacionet dhe efektet anesore?
Te gjitha llojet e trajtimeve qe ne bejme mund te shkaktojne efekte anesore dhe komplikacione.Efektet e padeshiruara te BOTOX jane shume te rralla,edhe pse produkti  ka perdorime mbi 16 vjet pothuajse ne me shume se 60 vende te botes.Efekte anesore mudnte shihen si nxirje,dalje gjaku ne vendin ei njektimit,tjetr efekt,ngritja apo ulja e vetulles,qe rikthehet per 1-2 jave.Duke qene se efektet e BOTOX jane te perkohshme ateher nuk ka patur raporte per efekte anesore permanente te tij.

A mund te kombinohet BOTOXme trajtime te tjera?
Mund te kombinohet me trajtime si piling kimik,Fillers,trajtime me laser.BOTOX eshte I vlefshem dhe si trajtim shtese I operacioneve plastike –terheqjes se lekures dhe operacioneve te kapakeve te syve(blefaroplasti).


Nese do beni trajtime te tilla kozmetike duhet patjeter konsulta me mjekun Dermatolog per te marre keshillat e nevojshme pasi ka disa semundje ku ne keta persona BOTOX nuk mund te perdoret apo te shoqerohet me disa lloj medikamentesh.Megjithate keto trajtime ajne trajtime rutine qe behen ne bote per ata qe duan te duken edhe me te rinj se mosha qe ata kane.Main menu 2