Jump to Navigation

Zinku

Zinku eshte i pranishem pothuajse ne çdo qelize te trupit. Ai ndihmon ne rritjen e shendetshme te trupit, ne mbrojtjen e sistemit imunitar dhe ruajtjen e nivelit te testosteronit. Niveli ditor i rekomanduar per zinkun eshte 11 miligrame per meshkujt dhe 8 miligrame ne dite per femrat.

Ky mineral gjendet tek frutat e detit, mishi i vicit, gjel deti, mishi i pules, mishi i derrit, farat e kungullit, kosi, djathi etj.Main menu 2