Jump to Navigation

Omega Protect 3-6-9

Acidet yndyrore jane shume te rendesishme per trupin e njeriut, por ato nuk mundet te sintetizohen nga organizmi ndaj dhe quhen acide yndyrore thelbesore. Çdo qelize e trupit perdor acidet yndyrore. Ato jane gjithashtu te rendesishme ne prodhimin e prostaglandinave mjaft te rendesishme keto si mesazhere dhe rregullatore te shume proceseve ne organizem. Ato ndihmojne ne uljen e triglicerideve, ulin viskozitetin e gjakut dhe tensionin arterial, si dhe reduktojne rrezikun e aritmise.

Njerezit qe konsumojne nje dreke me peshk ne jave kane 50 % me pak risk per infarkt. Vetem tre kapsula ne dite Omega jane te mjaftueshme sa te hash peshk çdo dite. Marrja e saj mund te reduktoje deri ne 40 % vdekjet nga zemra te burrat e moshes se mesme. Persa i perket inflamacionit ajo luan nje rol te rendesishem ne sintezen e prostaglandinave (kryesisht PGE1) prandaj ndihmon ne te gjitha llojet e artriteve, sidomos ne ngurtesimin mengjesor.

Nga nje studim eshte pare se disa njerez kane nderprere antiimflamatoret josteroide nga marrja e Omega. Ato ndikojne ne uljen e dhimbjeve menstruale kur dihet se te grate me çrregullime jane te rritura substancat inflamatore. Gjithashtu marrja e Omega 3-6-9 ndikon ne depresion dhe migrene, si dhe eshte e nevojshme te grate shtatzena, sidomos ne periudhen e krijimit te trurit dhe te syve te bebes se ardhshme.Main menu 2