Jump to Navigation

Biotina

Biotina eshte e nevojshme te çliroje energjine nga ushqimet dhe ta beje ate te afte per pune, si per shembull ne sintezen e yndyrerave, etj. Te vetmit njerez qe rrezikojne te kene mungese te saj jane ata qe hane me shume se dy te bardha vezesh ne dite (jo nje veze te plote, por vetem te bardhat), sepse kjo gje e pengon thithjen e biotines. Simptomat qe paraqiten ne mungese te saj jane shqetesime nervore dhe pezmatim i lekures. Ne forme natyrale ndodhet tek dritherat, melçia, veshka, e verdha e vezes, kerpudha, etj.

Biotina perpunohet ne trup menjehere sapo sigurohet nga ushqimi.Main menu 2