Jump to Navigation

Betakaroteni

 Konsumoni karotat dhe vajin e ullirit. Ka disa lloj ushqimesh qe duhet te hahen te shoqeruara me te tjera, sepse keshtu behen me te dobishme per organizmin e njeriut. Studimet e bera kane treguar se nese i ha karotat e grira ne forme sallate, pa iu hedhur vaj ulliri, mund te pakesosh sasine e kalorive qe merr, por humb marrjen e betakarotines qe eshte mjafte e vlefshme per trupin. Ne trupin tone Betakaroteni, proteine e cila gjendet tek karotat eshte i shnderruar ne Vitaminen A, e cila eshte nje nga lendet ushqyese kryesore te organizmit dhe ndihmon per nje shendet sa me te mire, e cila kryen funksione te ndryshme qe lidhen me imunitetin dhe shtimin e qelizave te trupit. Beta karoteni vepron zakonisht si nje antioksidant qe neutralizon radikalet e lira.

Ajo gjendet tek frutat, perimet dhe sallate jeshile.Main menu 2