Jump to Navigation

Vitamina “E”

Vitamina “E” eshte nje nga vitaminat baze per organizmin e njeriut. Studimet tregojne se kur vitamina “E” eshte ne sasi jo te mjaftueshme ne trup, rreziku ndaj atakut te zemres dhe kancereve eshte me i madh, dhe formohen gjithashtu perde ne sy. Me kalimin e kohes, kur kjo gjendje vazhdon, mund te lindin dhe zhvillohen çrregullime nervore qe ndikojne tek syte, sistemi nervor dhe muskujt ose te shkaktoje anemi.

Gjendet tek lajthia, farat e lulediellit, gruri, vaji i lulediellit, perimet etj.Main menu 2