Jump to Navigation

Vitaminat

Vitaminat jane lende qe duhet t’i marre trupi nga ushqimi qe ne hame. Mund te perdoren vitamina ose minerale ne forme te pilulave, por nese ju hani ushqime te shendetshme dhe te ndryshme gjate gjithe vitit, nuk eshte e nevojshme. Vitaminat jane lende te vogla organike, qe ne duhet t’i marrim ne doza shume te vogla.

Ato jane te rendesishme per shume funksione ne trup, midis te tjerash, metabolizmin. Ne nuk mund te prodhojme vete vitamina ne trup, prandaj duhet t’i marrim ato nepermjet ushqimit. Vitaminat ndahen ne ato qe shkrihen ne uje si Vitamina-B dhe Vitamina-C, dhe ato qe shkrihen ne yndyrna si Vitamina-D, Vitamina-E dhe Vitamina-K.Main menu 2