Jump to Navigation

Karbohidratet

Karbohidratet gjenden ne forme niseshteje dhe sheqeri. Niseshteja gjendet ne perime, si patatet dhe dritherat (ne dritherat perfshihet buka, orizi, makaronat). Perimet, patatet dhe dritherat jane te shendetshme sepse ato permbajne shume karbohidrate ne forme niseshteje, dhe njekohesisht kane permbajtje te ulet dhjamore. Keto lloj karbohidratesh quhen prandaj karbohidratet “e mira”. Nga keto ne duhet te hame shume. Gjenden dhe karbohidrate “te keqija” nga te cilat nuk duhet te hame shume.

Karbohidratet e “keqija” vijne nga te gjitha produktet qe permbajne sheqer, si embelsirat, çokollata, akullore, dhe pijet freskuese. Se bashku me sheqerin nga te gjitha keto ne marrim gjithashtu shume lende ngjyruese dhe lende shijuese, per te cilat ne nuk kemi nevoje. Dhe pse ne nuk kemi nevoje per sheqerin nga keto produkte, ne hame ose pime sasira shume te medha embelsirash, çokollate, akullore dhe pije freskuese – sigurisht sepse shume njerez mendojne se ato shijojne me mire se patatet.Main menu 2