Jump to Navigation

Mikonazoli

Indikacionet: Te infeksionet mikotike të lëkurës si dhe te infeksionet sekondare që shkaktohen nga bakterjet gram-pozitive.
Kundërindikacionet: I kontraindikuar te pacientët me tejndjeshmëri të njohur ndaj barit.
Veprimet anësore:Iritim në vendin e përdorimit dhe në raste të rralla tejndjeshmëri kur edhe duhet ndërpritet trajtimi.
Dozimi dhe mënyra e përdorimit: Në zonat e prekura aplikohet një shtresë e hollë, 2 herë në ditë. Në infeksione e thonjëve përgatesa aplikohet 1 herë në ditë. Për të parandaluar rishfaqjen, duhet të përdoret 10 ditë.
Format farmaceutike:Kremë: 2%


Main menu 2