Jump to Navigation

Kodeina

Indikacionet: Kolli i thatë,diarre akute ( si shtesë e zëvendësimit të elektrolitëve).
Vërejtje të posaçme: Në të sëmurët astmatik; rezervën respiratore të zvogëluar.
Kundërindikacionet: Depresion respirator akut; shtypje intrakraniale e ngritur; çrregullimet hepatike; në gjendjet ku duhet mënjanuar inhibimin e peristaltikës; kolitin ulcerativ akut; koliti që shoqëron përdorimin e antibiotikëve; fëmijët nën 1 vjeç.
Veprimet anësore: Mund të shkaktojë tolerancë me përdorim të zgjatur ( shih morfinën).
Dozimi: 30 mg, 3 ose 4 herë në ditë.
Format farmaceutike dhe dozat: Tableta: 15mg, 30 mg.


Main menu 2