Jump to Navigation

Sheqeri në gjak dhe pesha trupore

Prej vitesh, ekspertë të ushqimit janë përpjekur të dalin me një dietë që të garantojë humbjen e peshës. Prodhimi masiv i varieteteve ushqimore me yndyrë të ulët ose pa yndyrë nuk ka ndihmuar në zgjidhjen e problemit të mbipeshës në Shtetet e Bashkuara dhe dietat e ndryshme kanë dhënë rezultat vetëm për një pjesë të njerëzve.

Studime shpresëdhënëse për të parandaluar goditjen në zemër

Një nga anët më interesante të algoritmave të kompjuterave dhe të mësuarit e paisjeve elektronike, është aftësia e tyre për të nxjerrë të dhëna të reja nga teknologjitë e vjetra. Ekspertët e Universitetit të Londrës në Oksford për shembull kanë gjetur një mënyrë për të bërë grafitë e rregullta dhe për të parashikuar problemet e zemrës, që herët.

Shpresa për këtë teknologji të re është se u jep mundësi pacientëve që të marrin masat për të parandaluar probleme të mëtejshme të zemrës.

Më shumë se 50 gra në vit preken me kancer të mitrës

Për një vit në Kosovë më shumë se 50 gra preken me kancer të qafës së mitrës. Te sëmundjet e kancerit, kjo është e dyta për nga numri që prek gratë, pas kancerit të gjirit. Edhe vdekshmëria është e lartë, sipas profesionistëve shëndetësorë, nëse sëmundja avancon.

Por, nëse kanceri i qafës së mitrës zbulohet me kohë, thuhet se ai është 100 për qind i shërueshëm.

Mirë se Vini!

Pas nje mungese jemi kthyer perseri dhe do t'ju informojme per me te rejat nga zhvillimet ne mjekesi.
Ju falenderojme per viziten tuaj.

Kosovë: Ulje e infeksioneve sezonale

Numri i pacientëve që kërkojnë ndihmë në Qendrën Klinike Universitare për shkak të viruseve sezonale qe përcillen me infeksione të ndryshme, nuk është shumë i madh...

Sëmundjet epidemike, të menaxhueshme

Në Kosovë, gjatë vitit infektohen me sëmundje ngjitëse rreth 100 mijë njerëz...

Kosovë: Adoleshencë përgjithësisht e shëndetshme

Në gjithë botën, është llogaritur se rreth 1.3 milion adoleshentë kanë vdekur në vitin 2012...

Barnat narkotike shiten pa recetë

Në barnatoret e Kosovës, barnat narkotike shiten pa recetë, thonë vetë zyrtarë të lartë institucionalë, sipas të cilëve, kjo çështje do të rregullohet...
Subscribe to Front page feed


Main menu 2